Minkälainen on kodikas koti?

Minkälainen on kodikas koti? Maija Maunula totesi ensin, että kysymys on vaikea. Vauhtiin päästyään hän kuvailee kodikasta kotia laajasti. Hänelle kodikas koti on personaalinen ja ihmisen näköinen. Hänen mielestään kerroksellisuus saa näkyä ja parasta on jos ihmisen tarina jotenkin välittyy kodin kautta. Kodikkaassa kodissa elämän kerroksellisuus näkyy ja värejä on yhdistelty rohkeasti. Maija myös korostaa, että kodikkaassa kodissa on iso ruokapöytä, kirjoja ja tauluja. Tietynlainen rouheus yhdistettynä luonnonmateriaaleihin kuuluvat myös hänen listalleen. 


Maija Maunulalla on laaja kokemus erilaisista asunnoista niin yksityisesti kuin myös myyjänä asuntoalalla. Jo lähes 15 vuotta asuntoja työkseen välittänyt Maija ei ainakaan vielä koe olevansa koteihin kyllästynyt, vaan oikeastaan energisempi ja työlleen omistautuneempi kuin koskaan. Vahva kokemus alalta on tuonut henkistä pääomaa ja hionut kulmia. ”Innostun yhä uudelleen erilaisista kodeista ja niiden tarinoista ja inspiroidun aina auttamaan kodinvaihtoon liittyvissä haasteissa”. Voitte vaan arvata monessako olohuoneessa tai keittiössä hän on vuosien varrella istunut!

Mutta millaista kotia ihmiset hakevat tällä hetkellä? Maijan mukaan ihmiset hakevat nyt keskustakoteja (ovat aina trendikkäitä), kompakteja omakotitaloja ja rivitaloasuntoja. Monet haluavat myös helppohoitoisen pihan. Toivelistoilla näkyvät myös porealtaat, jacuzzit ja uima-altaat. Ihmiset myös toivovat aiempaa enemmän huoneita koteihinsa, koska monet haluavat tehdä kotoa käsin etätyötä. Tämän takia monet toivovat työpisteet tai jopa työhuoneet kahdelle aikuiselle. Materiaaleista Maunula nostaa esille puun. Puumateriaalit näkyvät yhä useammassa kodissa.

Ihmiset hakeutuvat myös keskustan palveluiden, kuten vaikka kuntosalien, läheisyyteen. Tulevaisuuden trendinä kunto- ja joogasalit, spa-tyyppiset tilat tai vaikka kampaamot tulevat lähemmäs koteja ja ihmisten arkea. Tämänkaltaiset palvelut ovat jo nykyään useimpien arkkitehtien suunnittelupöydällä. Viherhuoneet ja-katot sekä puutarhamaiset sisäpihat tuovat pehmeyttä ja eloa urbaaniin kaupunkikuvaan.

Maija kertoo, että hänen oma kotinsa on boheemi, rosoinen ja lattiaan asti ulottuvista ikkunoista on kauniit jokinäkymät. Loft-asunto tarjoaa avaruutta ja hän itse kuvailee omaa sisustustyyliään rennoksi. Maija asuu unelmiensa kodissa ja korostaa, että kotona pitää tulla hyvä fiilis. Fiiliksen pitää olla ”helkkarin hyvä” kotiin tultaessa. En voi muuta kun yhtyä tähän.


Julkaissut Linn Österås

Intohimoinen sisustaja joka valmistuu pian sisustajaksi. Minulla on vuosien kokemus remonteista, sisustamisesta ja projektien suunnittelusta. Sisustussuunnittelijan ura alkoi harrastuksena muun työn ohessa. Olen aina rakastanut tehdä paljon itse, niin jopa pilareiden valaminen ja terassien teko onnistuu minulta;) Minun remppa tausta auttaa paljon suunnittelemisessa, kun tunnistan miten itse työ tehdään. Minua saa kutsua remppanaiseksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: