Naantalin asuntomessut 2022

Jos et käynyt asuntomessuilla, niin nyt voit inspiroitua Naantalin kohteista! Monissa kohteissa oli ihania puu seiniä tai puu yksityiskohtia. Ihastele muutama niistä!

Muutama valaisin kiinnitti erityisesti huomioitani. Joko väri ta muoto oli kiinnostava ja näitä valaisimia pidän myös sen takia, että ne ovat ajattomia ja sopivat moneen tilaan.

Keittö on minun mielestä todella tärkeä ja tässä näet muutama suosikeistani. Eniten minua jäi harmittamaan että moneen kohteeseen oli suuniteltu liian pieni ruokailutila, mihin saatiin mahtumaan enintään kuuden hengen ruokapöytä. Jos talo on yli 140 neliötä niin odottaisin itse, että siihen saisi ruokapöydän kahdeksalle tai jopa kymmenelle henkilölle. Tämä ei toteutunut kaikissa isommissa kohteissa, mikä minulle olisi iso miinus.

Vielä saat kuvankavalkaadin ihanista toteutuksista!

Mitkä ovat trendit keittiöissä?

Minä suunnittelijana (vasemalla) haluan seurata keittiötrendejä ja halusin kuulla mitä mieltä keittiöammattilaiset voivat kertoa trendeistä. Satu Tahvonen (oikealla) joka toimii keittiösuunnittelijana ja myyjänä Noblessalla kertoo, että huullettu reuna niin altaissa kuin liesissä on yksi kovimmista trendeistä.

Huullettu reuna altaassa.

Satu Tahvonen kertoo myös, että ihmiset haluavat pienkoneet piiloon aamupalakaappiin. Siihen löytyy monia eri ratkaisuja: ruloja eri syvyyksin, komeroita sisään kääntyvillä ja sivulle taittuvilla ovilla, saranaovikomeroita ulos liukuvalla tasolla jne. Lisäksi runkoon upotettu vedin (vetimettömyys) on muodissa. Tällöin ovesta saa helposti kiinni ja vedinuraan voidaan integroida jopa himmennettävä led-valo. Lisäksi trendinä ovat messinkiset ja kupariset yksityiskohdat (vetimet, altaat ja hanat). Omassa mökkikeittiössäni vaihtaisin induktiotason aukotuksen huullettuun versioon, jotta induktion reunoille ei jäisi muruja eli liesi olisi tasan pöytätason kanssa. Satun kanssa teemme keittiösuunnitelman ja kaikki sujuu mutkattomasti. Satu osaa ehdotta todella hyviä muutoksia ja saadaan viimeisen päälle tehty keittiösuunnitelma.

Kimmo Soiniitty (asennuspäälikkö) teki tarkasti työnsä ja kävi mittaamassa muutaman kerran, että saatiin yksityiskohdat päätettyä tulevaan keittiöön. Kimmo kertoo, että Noblessalla panostetaan vankasti tuotekehitykseen tehtaan omassa laboratoriossa ja kaikki uudet tuotteet testataan tarkasti. Kalusteissa sähköinen avausmekanismi helpottaa etenkin yläkippiovien avaamista ja sulkemista. Myös led-valoprofiilit himmentimin ja värilämpötilasäätöineen upotettuina eri moduuleihin tekevät keittiöstä viimeistellyn harkituilla yksityiskohdillaan. Lasikaapit erilaisin ovivaihtoehdoin tekevät keittiöstä persoonallisen.

Ari Soiniitty ja Kimmo Soiniitty toimivat Turun vanhimassa keittiömyymälässä, Silkkitimpurissa.

Olen todella vakuuttunut Silkkitimpureiden palvelusta ja kysyn heidän salaisuuttaan. Ari Soiniitty vastaa, että kokonaisvaltainen palvelu on ollut heidän avaintekijänsä jo lähes 40-vuotta. Liike on Turun vanhin keittiömyymälä. Valtaosa asiakasvirrastamme koostuu vanhoista asiakkaistamme ja heidän suosituksistaan. ”Palvelukonseptimme perustuu ajanvaraukseen, jotta pystymme huomioimaan kunkin asiakkaan yksilölliset tarpeet”, Ari jatkaa. Tapaamisessa keskustellaan myös budjetista, jotta asiakas saa suunnitelman, joka on myös mahdollista toteuttaa.

Ari vielä korostaa, että laatu on heidän tärkein kriteerinsä ja se näkyy myös markkinoinnissa: ”meidät tunnetaan asiakastyytyväisyydestä.” Ja sen minä suunnittelijana ymmärrän!

Minkälainen on kodikas koti?

Minkälainen on kodikas koti? Maija Maunula totesi ensin, että kysymys on vaikea. Vauhtiin päästyään hän kuvailee kodikasta kotia laajasti. Hänelle kodikas koti on personaalinen ja ihmisen näköinen. Hänen mielestään kerroksellisuus saa näkyä ja parasta on jos ihmisen tarina jotenkin välittyy kodin kautta. Kodikkaassa kodissa elämän kerroksellisuus näkyy ja värejä on yhdistelty rohkeasti. Maija myös korostaa, että kodikkaassa kodissa on iso ruokapöytä, kirjoja ja tauluja. Tietynlainen rouheus yhdistettynä luonnonmateriaaleihin kuuluvat myös hänen listalleen. 


Maija Maunulalla on laaja kokemus erilaisista asunnoista niin yksityisesti kuin myös myyjänä asuntoalalla. Jo lähes 15 vuotta asuntoja työkseen välittänyt Maija ei ainakaan vielä koe olevansa koteihin kyllästynyt, vaan oikeastaan energisempi ja työlleen omistautuneempi kuin koskaan. Vahva kokemus alalta on tuonut henkistä pääomaa ja hionut kulmia. ”Innostun yhä uudelleen erilaisista kodeista ja niiden tarinoista ja inspiroidun aina auttamaan kodinvaihtoon liittyvissä haasteissa”. Voitte vaan arvata monessako olohuoneessa tai keittiössä hän on vuosien varrella istunut!

Mutta millaista kotia ihmiset hakevat tällä hetkellä? Maijan mukaan ihmiset hakevat nyt keskustakoteja (ovat aina trendikkäitä), kompakteja omakotitaloja ja rivitaloasuntoja. Monet haluavat myös helppohoitoisen pihan. Toivelistoilla näkyvät myös porealtaat, jacuzzit ja uima-altaat. Ihmiset myös toivovat aiempaa enemmän huoneita koteihinsa, koska monet haluavat tehdä kotoa käsin etätyötä. Tämän takia monet toivovat työpisteet tai jopa työhuoneet kahdelle aikuiselle. Materiaaleista Maunula nostaa esille puun. Puumateriaalit näkyvät yhä useammassa kodissa.

Ihmiset hakeutuvat myös keskustan palveluiden, kuten vaikka kuntosalien, läheisyyteen. Tulevaisuuden trendinä kunto- ja joogasalit, spa-tyyppiset tilat tai vaikka kampaamot tulevat lähemmäs koteja ja ihmisten arkea. Tämänkaltaiset palvelut ovat jo nykyään useimpien arkkitehtien suunnittelupöydällä. Viherhuoneet ja-katot sekä puutarhamaiset sisäpihat tuovat pehmeyttä ja eloa urbaaniin kaupunkikuvaan.

Maija kertoo, että hänen oma kotinsa on boheemi, rosoinen ja lattiaan asti ulottuvista ikkunoista on kauniit jokinäkymät. Loft-asunto tarjoaa avaruutta ja hän itse kuvailee omaa sisustustyyliään rennoksi. Maija asuu unelmiensa kodissa ja korostaa, että kotona pitää tulla hyvä fiilis. Fiiliksen pitää olla ”helkkarin hyvä” kotiin tultaessa. En voi muuta kun yhtyä tähän.


Huonekalujen metsästystä

Olen etsinyt huonekaluja tulevaan kohteeseen ja kun astuin Turussa Marickenin myymälään rakastuin. Näin tämän ihanan kirjoituspöydän ja tiesin heti että avain kohteeseen oli löytynyt. Minua palveli aivan ihana myyjä. Sain todella mahtavaa palvelua, niin kuin aina Marickenissä.

Kirjoituspöydän myötä päädyin myös valitsemaan alla olevan tuolin, sohvapöydän ja senkin. Kaikki nämä huonekalut kuuluvat Casø-sarjaan. Näet näitä kun kohde valmistuu!

Sohvapöytä Casø 500, 125 x 70 x 50 cm. Senkki Casø 901 kalaruotokuviolla, 194 x 80 x 44 cm. Casø Lux tuoli, konjakkivärinen nahka.

Myymälässä on myös tauluja ja löysin yksi joka olisi täydellinen kohteeseen. Tällä hetkellä innostukseni nousi entisestä. Toivotaan että taulu löytää paikkaansa kohteeseen, koska se kruunaa tammiset huonekalut.